Avokado-tonnikalatahna


Avokado on poikkeuksellinen hedelmä sen suuren rasvapitoisuuden vuoksi (20 %). Rasva on kuitenkin lähes kokonaan terveellisiä kertatyydyttymättömiä rasvahappoja, joten avokadoa voi syödä hyvillä mielin vaikka päivittäin.

Pehmeän kermaisen koostumuksen ja suuren rasvapitoisuuden vuoksi avokadon liha sopii mainiosti erilaisiin tahnoihin, täytteisiin ja kastikkeisiin korvaamaan yleisimmin käytetyn majoneesin tai smetanan.  Mausta hillitysti tai halutessasi voimakkaammin vaikkapa chilillä. Avokadon mukana on kuitenkin aina hyvä lisätä hieman sitrushedelmän mehua, joka estää hapettumisesta johtuvan hedelmälihan tummentumisen.

Tämä maukas, proteiinipitoinen ja täyttävä avokadotahna on erityisesti kuntoilijoiden suosikki. Avokadon sisältämästä kasvirasvasta saa energiaa. Avokado sisältää myös runsaasti kaliumia, joka auttaa lihasten ja hermoston toimintaa sekä tonnikalan sisältämä proteiini niiden kasvua.





Avokado-tonnikalatahna

2       avokadoa
1 prk tonnikalapaloja vedessä
1       tomaatti
1/2    punasipuli
1/2    tuore punainen chili (ilman simeniä) tai cayennepippuria maun mukaan
2 rkl  sitruunan tai limetin mehua
2 rkl  rypsiöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Halutessasi 2 rkl maustamatonta jogurttia

Hienonna avokadot haarukalla tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon tonnikala sekä pieniksi kuutioiksi pilkottu tomaatti, punasipuli sekä chili. Lisää joukkoon myös sitrusmehu, öljy ja mausteet.

Jos haluat tahnasta notkeampaa, lisää mukaan myös hieman maustamatonta jogurttia.

Anna tahnan maustua jääkaapissa vähintään 1/2 tuntia ennen tarjoilua.

Tarjoile tahna esimerkiksi kolmioleipien välissä tai chiapatan päällä. Voit tarjoilla sitä myös aterioiden lisukkeena esimerkiksi porkkanalettujen täytteenä.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti