Totuttele vannoutunut lihansyöjä kasvisruokaan täman keiton avulla. Voi olla, että lihasoppa ei sen jälkeen enää maistukaan.
Tomaattinen linssikeitto
rypsiöljyä
200 g fenkolia (1 iso)
200 g porkkanaa (2 isoa)
1 iso sipuli
1 iso valkosipulinkynsi
1 rkl paprikajauhetta tai paprikatahnaa
2 dl paseerattua tomaattia
1,5 l vettä
2,5 dl ruskeita linssejä
1-2 laakerinlehteä
suolaa
mustapippurirouhetta
tuoretta timjamia
Raasta tai suikaloi veitsellä tai monitoimikoneella fenkoli, porkkana ja sipuli saman kokoisiksi suikaleiksi/raasteeksi. Pilko valkosipulinkynsi pieniksi kuutioiksi. Freesaa kasviksia ja sipuleita runsaassa öljyssä kunnes ovat saaneet kauniin ruskean pinnan. Lisää paprikajauhe tai -tahna sekä paseerattu tomaatti ja freesaa vielä hetki.
Lisää joukkoon 1 litra vettä ja huuhdotut linssit sekä laakerinlehdet. Anna keiton kiehua noin 30 min. kunnes linssit ovat kypsentyneet ja keitto sakeutunut. Lisää keiton aikana loput (5 dl) vedestä vähitellen sitä mukaa kun vettä haihtuu. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.
Koristele ja mausta valmis keitto halutessasi tuoreella timjamilla. Tarjoile lämpimän pehmeän leivän kanssa.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti