Lindströminpihvit

Nämä pihvit ovat tuttua arkiruokaa jo 1800-luvulta lähtien. Punajuurta lisätään lihamureketaikinaan antamaan väriä ja makua. Yhdistelmä onkin varsin maukas ja ainakin meidän perheessä tämä syksyn sesonkiruoka on sekä lasten että aikuisten kestosuosikki.

Kasvissyöjälle pihvit voi valmistaa niin, että jauheliha korvataan kikherneillä. Punajuuri-kikhernepihvit on mahdollista tarjoilla myös monen muun lisukkeen kanssa.


Lindströminpihvit (4 annosta)

400 g     naudan jauhelihaa (10 %)
3 dl        punajuuriraastetta (keitetty punajuuri tai etikkapunajuuri)
1            sipuli
1 dl        kasvislientä
0,5 dl     korppujauhoja
1 rkl       perunajauhoja
1            kananmuna
              valkopippuria
              suolaa

Lisää kasvisliemi ja korppujauho raastetun punajuuren joukkoon, sekoita ja anna turvota 10-15 min.  Lisää perunajauho, hienonnettu sipuli, jauheliha, kananmuna sekä mausteet. Sekoita hyvin. Anna massan vetäytyä jääkaapissa noin puoli tuntia.

Kokkivinkki: Käytän massan valmistamisessa monitoimikonetta. Pienimmällä raastinosalla raastan punajuuren sekä sipulin. Sekoitusterän avulla puolestaan ainekset sekoittuvat tasaisen pehmeäksi massaksi.

Tarkista maku paistamalla koepala paistinpannulla. Mausta tarvittaessa lisää.

Nostele ja painele lusikalla massaa leivinpaperille. Jos haluat tasaisen pyöreitä pihvejä, kastele kätesi kylmällä vedellä ja muotoile pihvit käsissä pyöritellen. Paista pihvejä uunissa 200 °C:ssa 15-20 min. pihvien koosta riippuen.  Voit paistaa ne myös pannulla.

Lindstöminpihvit tarjoillaan perinteisesti perunamuusin, paistettujen sipulirenkaiden sekä kapriksen kera. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti