Punajuuri-kikhernepihvit

Kikherne sisältää runsaasti tärkkelystä, joten se soveltuu mainiosti kasvispihvien pääraaka-aineeksi. Kuumennettaessa tärkkelys sitoo vettä ja muodostaa pihville kimmoisan rakenteen. Lähi-idästä kotoisin oleva ja meille kebabravintoloista tutuksi tullut falafel on myös valmistettu kikherneistä.

Kikherneiden tilalla voit kokeilla myös kotimaisia härkäpapuja.


Punajuuri-kikhernepihvit (4 annosta)

3 dl          punajuuriraastetta (keitettyä punajuurta tai etikkapunajuurta)
3 dl          kikherneitä
1              sipuli 
1              valkosipulinkynsi
2 rkl         perunajauhoja
0,5 dl       korppujauhoja
0,5 dl       kasvislientä
1              kananmuna
2 rkl         öljyä
1 rkl         hunajaa
1 rkl         sitruunamehua
                mustapippuria
                suolaa

Sekoita raastettu punajuuri, kasvisliemi ja korppujauhot keskenään ja anna seoksen turvota noin 10-15 min. Lisää joukkoon hienonnetut kikherneet, silputtu sipuli, puristettu valkosipulin kynsi, perunajauho, kananmuna sekä muut ainekset. Sekoita seos tasaiseksi massaksi. 

Kokkivinkki: Käytän massan valmistamisessa monitoimikonetta. Pienimmällä raastinosalla raastan punajuuren, kikherneet sekä sipulin. Sekoitusterän avulla puolestaan ainekset sekoittuvat tasaiseksi massaksi.

Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa vähintään 30 min. Sekoita, tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää.

Muotoile massasta leivos- tai piparkakkumuotin avulla uunipellille leivinpaperin päälle pihvejä. Paista 200 °C:ssa noin 30 min. Voit paistaa pihvit myös lettupannulla, mutta varo tällöin laittamasta liikaa öljyä pannulle. Helpoimmin pihvit valmistuvat kuitenkin uunissa sillä massa on todella löysää ja kiinteytyy vasta kypsymisen aikana. 


Tarjoile punajuuri-kikhernepihvit tsatsikin tai kermaviilikastikkeen kanssa. Ne sopivat hyvin kasvishampurilaisen väliin. Voit tarjoilla ne myös perinteisten lindströminpihvien tapaan paistettujen sipulirenkaiden ja kapriksen kanssa.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti