Kesäkurpitsa-punaherukkahillo



Kesäkurpitsa-punaherukkahillo

1dl        vettä
1 l          kesäkurpitsaraastetta (= noin kaksi keskikokoista tai yksi iso kesäkurpitsa)
1 l          punaherukoita
5,5 dl     hillosokeria
4 rkl      kuivattua tai tuoretta minttua silputtuna


Raasta kesäkurpitsa ja huuhdo tuoreet marjat. Voit käyttää myös pakastettuja punaherukoita - kuten minä tein.

Mittaa kattilan pohjalle vesi, kesäkurpitsaraaste sekä marjat ja keitä seosta noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Sekoita mukaan hillosokeri ja keitä vielä noin 10 minuuttia kunnes hillo alkaa sakeutua. Pidä huolta, että seos ei pääse palamaan pohjaan. 

Lisää viimeisenä minttusilppu ja keitä vielä minuutin verran. Voit laittaa minttua maun mukaan. Kuivattu minttu antaa enemmän makua kuin tuore minttusilppu. Itse laitoin ensin 4 rkl tuoretta minttua (yksi ruukullinen), mutta koska halusin tujumpaa makua, lisäsin vielä 2 rkl kuivattua minttua.

Voit halutessasi soseuttaa valmiin hillon tasaiseksi massaksi. Jos et halua mukaan marjojen siemeniä ja kuoria, siivilöi myös hillo. Siemenet ja kuoret tekevät hillosta ravintoaine- ja kuitupitoisempaa, mutta on makuasia pitääkö enemmin tasaisesta vai rosoisemmasta lopputuloksesta. Itse siivilöin hillon, jotta se sopisi myös nirsommille ruokailijoille.

Purkita valmis hillo hetken jäähdyttyään kuumennettuihin lasipurkkeihin. Muista kuumentaa myös purkkien kannet, jotta purkit steriloituisivat mahdollisimman hyvin. Näin hillo säilyy pitempään. Hillot säilyvät viileässä muutamia kuukausia. Voit myös pakastaa sen pakasterasioissa.

Mintulla maustettu kesäkurpitsa-punaherukkahillo sopii tarjottavaksi esimerkiksi pinaatti- tai verilettujen kanssa tai lihan lisukkeeksi pääsiäispöytään. Kokeile myös ohukaisten päällä tai makeissa leivonnaisissa vaikkapa juustokakun täytteenä. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti