Punajuurikeitto jossa on potkua

Chili ja punajuuri sopivat hyvin yhteen. Chili terästää mukavasti punajuuren ehkä hieman "makean puisevan multaista" makua. Kun keittoon laittaa mukaan myös porkkanaa ja kermaa, pehmenee punajuuren ominainen maku selvästi ja sen parhaat puolet tulevat esiin.

Toiset vannovat, että pehmeä vuohenjuusto ja punjauuri kuuluvat erottamattomasti yhteen. Tiedä häntä, mutta vuohenjuuston voimakas aromi sopii hyvin punajuuren kanssa. Päälle vielä tuoreita yrttejä ja maistuva kasviskeitto on valmis. Sopii hyvin lounaaksi tai alkukeitoksi.




Punajuurikeitto (4-6 annosta)

400 g      tuoretta punajuurta
400 g      porkkanaa
1,5 l        vettä
1             tuore punainen chili tai cayennepippuria
2 dl         kermaa 
suolaa 

pehmeää vuohenjuustoa
tuoretta basilikaa tai rukolaa

Halkaise chili toiselta puolen ja ota siemenet pois. Laita chili kokonaisena keitinveteen ja lisää suola. Keitä juureksia vedessä niin kauan, että ne ovat reilusti pehmenneet (20-30 min.).

Jos vettä haihtuu liikaa, lisää lopuksi vettä niin paljon, että juurekset peittyvät kokonaan.

Ota chilipalko pois juuresten seasta. Hienonna juurekset keitinvedessä sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Lisää kerma ja anna keiton kiehahtaa vielä parin minuutin ajan. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Jos haluat enemmän potkua, lisää cayennepippuria. 

Tarjoilun yhteydessä lisää kuuman keiton päälle pehmeää vuohenjuustoa. Ripottele päälle vielä silputtua tuoreta basilikaa tai rukolaa. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti