Hamppupestopasta

Hamppu on todellista superfoodia! Se sisältää runsaasti terveellistä proteiinia ja monityydyttymättömiä rasvahappoja.

Pestopastan voi valmistaa pinjansiementen tai cashewpähkinöiden sijasta myös hampunsiemenistä. Myös oliiviöljyn voi korvata ravitsevammalla hamppuöljyllä. Hamppuöljyä ei ikävä kyllä voi käyttää paistamiseen, sillä terveelliset monityytyttymärrömät rasvahapot muuntuvat korkeassa kuumuudessa epäterveellisiksi tran-rasvoiksi.

Aikaa tämän ruoan valmistamiseen menee vain sen verran mitä kuluu pastan kypsymiseen – nopeimmillaan siis alle 10 minuuttia. Voiko kokkaaminen olla enää helpompaa ja nopeampaa!!

Voit nauttia pastan sellaisenaan tai tarjota esimerkiksi uunissa kuivattujen, yrteillä maustettujen minitomaattien kanssa. Enjoy!

Innoituksen tähän reseptiin löysin "Kasviproteiinista voimaa" – resptivihkosta, josta löytyy myös muita herkullisia hamppureseptejä. Hampputuotteita voi kysyä mm. Good Supply – ja  Good Hamppu – sivuilta.




 Hamppupestopasta (4 annosta)

1 dl       kuorittuja hampunsiemeniä
1 dl       hamppuöljyä tai oliiviöljyä
0,5 dl    rypsiöljyä tai oliiviöjyä
0,5        nippua tuoretta basilikaa
0,5        nippua tuoretta persiljaa
             suolaa
             mustapippuria 
1-2 dl   parmesan, pecorino tai gran castelli juustoraastetta

Sekoita tehosekoittimella tai sauvasekoittimella hampunsiemenet, öljy, tuoreet yrtit ja mausteet tasaiseksi massaksi. Voit välillä helpottaa sekoittumista lusikalla.

Sekoita pesto pastan joukkoon. Sekoita mukaan myös juustoraaste.


Kuivatut minitomaatit

kirsikkatomaatteja tai luumutomaatteja
rypsiöljyä tai oliiviöljyä
kuivattuja yrttejä
suolaa
mustapippuria

Puolita tomaatit ja asettele tasaisesti leivinpaperin päälle. Ripottele päälle öljy, yrttimurska ja mustapippuri. 

Paista tomaatteja 200 °C:ssa noin 20 min. Kääntele välillä. Lisää suola vasta valmiiden tomaattien päälle. 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti