Mausteinen chirozo-avokado-perunasalaatti

Tämä salaatti saattelee sinut helteisen kesän tunnelmiin, vaikka takatalvi meitä vielä kiusaakin.

Espanjalainen savustettu ja mausteinen chorizo-makkara sopii hyvin perunasalaatin kylkeen. Chorizoa on mahdollista löytää myös soijaversiona kasvissyöjille. Kasvismakkara on yllättävän lihaisan oloinen ja hyvän makuinen. Chorizoa on hyvä hieman lämmittää ja lisätä vasta valmiin viileän salaatin päälle.

Mausta perunasalaatti chorizon päämausteiden mukaisesti valkosipulilla, chilillä ja paprikalla, niin salaatissa on sopivasti potkua. Avokadosta salaatti saa pehmeyttä sekä terveellisiä kasvisrasvoja.

Kesää ja grillikautta odotellessa... 





Chorizo-avokado-perunasalaatti (4 annosta)

4       keitettyä perunaa
2       pientä avokadoa (tai 1 iso)
6       kirsikkatomaattia
1       punasipuli
1       punainen paprika
         jääsalaattia
2       valkosipulinkynttä
         tuoretta chiliä tai cayennepippurijauhetta
         chilijauhetta
         mustapippuria
         suolaa
         rypsi- tai oliiviöljyä
         tuoretta persiljaa

        chorizomakkaraa tai soijachorizomakkaraa
        
Pilko kasvikset saman kokoisiksi paloiksi ja sekoita ainekset sekaisin. Revi joukkoon jääsalaatti.

Paina valkosipulinkynnet veitsen alla ja kuutioi/silppua ihan pieniksi paloiksi. Jos käytät tuoretta chiliä, tee samoin sille (poista ensin siemenet). Sekoita joukkoon mausteet ja öljy.

Tarjoile lämmitetyn chorizomakkaran kanssa. Koristele tuoreella silputulla persiljalla.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti