Espanjalainen savustettu ja mausteinen chorizo-makkara sopii hyvin perunasalaatin kylkeen. Chorizoa on mahdollista löytää myös soijaversiona kasvissyöjille. Kasvismakkara on yllättävän lihaisan oloinen ja hyvän makuinen. Chorizoa on hyvä hieman lämmittää ja lisätä vasta valmiin viileän salaatin päälle.
Mausta perunasalaatti chorizon päämausteiden mukaisesti valkosipulilla, chilillä ja paprikalla, niin salaatissa on sopivasti potkua. Avokadosta salaatti saa pehmeyttä sekä terveellisiä kasvisrasvoja.
Kesää ja grillikautta odotellessa...
Chorizo-avokado-perunasalaatti (4 annosta)
4 keitettyä perunaa
2 pientä avokadoa (tai 1 iso)
6 kirsikkatomaattia
1 punasipuli
1 punainen paprika
jääsalaattia
2 valkosipulinkynttä
tuoretta chiliä tai cayennepippurijauhetta
chilijauhetta
mustapippuria
suolaa
rypsi- tai oliiviöljyä
tuoretta persiljaa
chorizomakkaraa tai soijachorizomakkaraa
Pilko kasvikset saman kokoisiksi paloiksi ja sekoita ainekset sekaisin. Revi joukkoon jääsalaatti.
Paina valkosipulinkynnet veitsen alla ja kuutioi/silppua ihan pieniksi paloiksi. Jos käytät tuoretta chiliä, tee samoin sille (poista ensin siemenet). Sekoita joukkoon mausteet ja öljy.
Tarjoile lämmitetyn chorizomakkaran kanssa. Koristele tuoreella silputulla persiljalla.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti