Kananmunattomat ja maidottomat taateli-hamppukeksit


"Äitiii... Mä haluaisin, että sä tekisit aina näitä keksejä... paljon, satoja!!!"

Hamppu sisältää runsaasti kananmunan kaltaista proteiinia, joten sen avulla on mahdollista valmistaa kananmunattomia keksejä. Hampun proteiini denaturoituu paiston aikana ja muodostaa kekseihin kestävän rakenteen. 

Hamppu sisältää runsaasti myös hyviä rasvahappoja, kuitua, vitamiineja ja kivennäisaineita. Taatelista tulee kekseihin makeutta, joten sokeria ei tarvitse laittaa taikinaan normaalia määrää. Spelttijauhot ovat myös vehnäjauhoja ravintorikkaampi ja proteiinipitoisempi raaka-aine. 

Nämä keksit ovat siis astetta terveellisempi, täyttävämpi ja ravintorikkaampi vaihtoehto. Ja myös täysin kananmunaton ja maidoton. 

Mainio välipalakeksi mutta sopii myös osaksi aamiaista tai vaikkapa jälkiruoaksi.

Kiitos Good Hamppu erinomaisista hamppuraaka-aineista!! 



Taateli-hamppukeksit






125 g    kuivattuja taateleita
1 dl       kuorittuja hampun siemeniä
1,5 dl    vettä
125 g    voita tai margariinia
0,5 dl    sokeria
1 dl       spelttijauhoja
2 dl       vehnäjauhoja
0,5 dl    hamppuproteiinijauhetta
1 tl        soodaa
1 tl        kanelia 

Laita taatelimassa (tai taatelit), hampun siemenet sekä vesi tehosekoittimeen ja sekoita hyvin sekaisin muutaman minuutin ajan. 

Sekoita kuivat ainekset hyvin sekaisin.

Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon taateli-hamppuliemi sekä jauhot.

Nostele ja painele lusikalla uunipellille kokkareita. Taikina laskeutuu hieman paiston aikana, joten kekseistä tulee matalampia.

Kokkivinkki: Jos taikina tuntuu vaikealta käsitellä, laita taikina hetkeksi kylmään, jotta rasva kovettuu. Voit myös pyöritellä voipaperin ja tuorekelmun avulla taikinasta "pötkylän", jonka laitat jääkaappiin tai pakastimeen kovettumaan. Leikkaa tämän jälkeen pötköstä noin sentin paksuisia viipaleita ja nostele ne uunipellille.

Paista keksejä 175 °C noin 15 min.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti