Pinaattilettuja ilman kanamunaa ja maitoa

Hamppu sisältää runsaasti kananmunan kaltaista proteiinia, joka denaturoituu paiston aikana ja muodostaa lettuihin kestävän rakenteen. Näin ollen kananmuna-allergisetkin voivat nauttia pinaattiletuista ilman ongelmia. 

Jos valmistat letut vielä normaali maidon tilalla hamppujuomaan, sopii tämä resepti myös maitoallergiselle ja laktoosiongelmaiselle.

Proteiinin lisäksi hamppu sisältää myös runsaasti hyviä rasvahappoja, kuitua, vitamiineja ja kivennäisaineita. Kyseessä on todellinen superfood, joten näitä lettuja voi hyvällä omalla tunnolla kutsua terveellisiksi muutenkin kuin pelkästään pinaatin vuoksi. 

Suuret kiitokset Good Hamppu erinomaisista hamppuraaka-aineista!!


Hamppu-pinaattiletut (n. 30 kpl pieniä lettuja)











3 dl     kevytmaitoa/hamppujuomaa
2 dl     vettä
150 g  pakastepinaattia
1 dl     kuorettomia hampun siemeniä
0,5 dl  hamppuproteiinijauhetta
2 dl     vehnäjauhoja 
2 rkl   rypsiöljyä
1 rkl   hunajaa
1 tl     suolaa

Laita nesteet, pakastepinaatti sekä kuorettomat hampun siemenet tehosekoittimeen ja sekoita täydellä teholla muutaman minuutin ajan kunnes pinaatti on sulanut täysin ja maito vaahtoutunut.

Lisää joukkoon hamppuproteiinijauhe, vehnäjauhot, rypsiöljy, suola ja hunaja. 

Kokkivinkki: Lisää samalla ruokalusikalla ensin öljy ja sen jälkeen hunaja. Näin hunaja ei tartu lusikkaan, vaan valuu nätisti kulhoon.

Anna taikinan seisoa ja turvota vähintään 1/2 tunnin ajan.

Sekoita vielä ennen paistoa. Paista pikkuletut lettupannulla.
 
Kokkivinkki: Pikkulettujen paistamisessa öljyä tahtoo helposti lorahtaa pannulle liian paljon. Tähän ongelmaan apu löytyy apteekista: Lääkeruiskun avulla öljyä on helppo tipautta pannulle vain tippa, jolloin letuistakaan ei tule liian rasvaisia. 


Tarjoile perinteisesti puolukkahillon kera. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti